Birkaç Adımda HGS Bakiye Öğrenme Nasıl Yapılır?
  1. Anasayfa
  2. Yaşam

Birkaç Adımda HGS Bakiye Öğrenme Nasıl Yapılır?

Hızlı ve kolay bir şekilde otoyol ve köprülere geçiş yapmak için kullanabileceğiniz HGS bakiye sorgulama nasıl yapılır rehberinde, internet sitesi üzerinden HGS bakiyenizi nasıl sorgulayacağınızı gösterdik.

Otoyollar, köprüler ya da tüneller zaman zaman seyahatlerimizde cankurtaran oluyor. Ama tabii ki bu yolları kullanmak için belli bir miktar ücret ödememiz gerekiyor. Çünkü bu yollar genellikle normal D100 otoyollarına göre daha yüksek hız limitlerine, daha geniş yollara ve daha mükemmel asfalta sahiptir. Bu yolları sorunsuz bir şekilde kullanabilmeniz için gişelerden güvenle geçiş yapmanızı sağlayan HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) kartınızın olması ve içerisinde bakiye olması gerekmektedir. Yakın gelecekte bir otoyola girmeyi veya ücretli köprülerden geçmeyi planlıyorsanız, sizin için HGS bakiye öğrenme rehberini hazırladık. Bu, Hızlı Geçiş Sistemi kart bakiyenizi öğrenmenin ve seyahate çıkmanın hızlı ve kolay bir yolu olacaktır.

HGS sistemi ülkemizde yıllardır kullanılmaktadır. Hızlı Geçiş Sisteminden önce ülkemizde OGS (Otomatik Geçiş Sistemi) yaygındı. Benzer görevler için HGS, daha önce kullanılan KGS sisteminin yerini aldı. Çünkü KGS sisteminin yaygın olduğu günlerde gişelerde oldukça uzun kuyruklar oluşuyor ve kullanıcılar gidecekleri yere çok daha geç gidebiliyordu. Ancak HGS sisteminden sonra bu sorun ortadan kalktı ve artık sürücüler gişeden rahatlıkla geçebiliyor. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan, HGS bakiye öğrenme rehberimize geçelim.

İlk olarak, HGS nedir?

HGS, ya da uzun adıyla Hızlı Geçiş Sistemi, otoban ya da köprü geçiş ücretlerini hızlı bir şekilde ödeyerek arabaların beklemeden yollarına devam etmelerini sağlayan bir geçiş sistemidir. Örneğin, İstanbul’dan Ankara’ya seyahat ettiğinizi hayal edin. Seyahat sürenizi büyük ölçüde azaltacak olan Osmangazi Köprüsü’nü kullanmak istiyorsunuz. Aracınızda bulunan HGS etiketi sayesinde Osmangazi Köprüsü gişelerinden durmadan hızlı ve kolay bir şekilde geçebilirsiniz.

HGS bakiye öğrenme nasıl yapılır?

  • Adım #1: HGS’nin web sitesine gidin
  • Adım #2: Müşteri Hizmetleri Giriş butonuna tıklayın
  • Adım #3: HGS hesabınıza giriş yapın
  • Adım #4: PttBank detaylarına ilerleyin
  • Adım #5: Hesap bakiyenizi, geçişlerinizi ve ihlallerinizi görüntüleyebilirsiniz

Adım #1: HGS’nin web sitesine gidin

Öncelikle PTT’ye bağlı HGS sitesine kayıt olmanız gerekmektedir. Bu site üzerinden HGS etiket bakiyenizi öğrenebilir, geçişlerinizi ve ihlalli geçişlerinizi sorgulayabilir, dakikalar içinde hesabınıza bakiye yükleyebilirsiniz. Bununla birlikte, HGS sistemi ile ilgili kısa bilgileri okursanız sistem hakkında daha da detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Adım #2: Müşteri Hizmetleri Giriş butonuna tıklayın

Ana sayfanın sağ üst köşesindeki Müşteri Hizmetleri Girişi düğmesine tıklayın. Buradan hesabınıza giriş yapabilir, yeni bir HGS hesabı oluşturabilir veya güvenlik adımlarını takip ederek bilgilerini unuttuğunuz hesabınıza erişebilirsiniz. Bununla birlikte, e-devlet yönlendirmelerinden yararlanarak HGS bakiyenizi kolayca öğrenebilirsiniz. HGS bakiyesini öğrenmek istediğiniz araç üzerinize kayıtlı ise e-devlet seçeneğini tercih ederek işlemlerinizi çok daha hızlı gerçekleştirebilirsiniz.

Adım #3: HGS hesabınıza giriş yapın

HGS bakiyenizi öğrenmek için HGS hesabınızın olması gerekmektedir. Aksi halde size kayıtlı olmayan HGS etiketlerinin bakiyelerini öğrenemezsiniz. HGS hesabınız yoksa sadece hesabınıza yükleme yapabilirsiniz. Bakiyenizi öğrenmek için öncelikle bir HGS hesabı oluşturmanız ve daha sonra bu hesabı kullanmanız gerekmektedir. HGS hesabınızı oluşturduktan sonra e-posta adresinize gönderilen aktivasyon e-postasını onaylayınız. Aksi takdirde doğrudan HGS etiketlerinizi göremeyebilirsiniz. HGS hesabı oluşturmak istemiyorsanız mevcut e-devlet hesabınız üzerinden HGS bakiyenizi görüntüleyebilirsiniz.

E-devlet üzerinden etiketi görmek istiyorsanız, etiketini sorgulamak istediğiniz aracın yanınızda olması gerekmektedir. Aksi takdirde ne yazık ki e-devlet hesabınız üzerinden başkasına ait etiketleri görüntüleyemezsiniz.

Adım #4: PttBank detaylarına ilerleyin

Hesabınıza giriş yaptıktan sonra PTT Bank seçeneğini göreceksiniz. Daha önce banka hesabınızdan otomatik ödeme talimatı verdiyseniz, PTTBank’ta bankacılık seçeneğini de kullanabilirsiniz. Ancak en doğru seçenek PttBank seçeneğidir. Bu seçenek hesap bakiyenizi görmeniz için son seçenek olsa da PttBank hesap detaylarına giderseniz direkt olarak gelişmiş detayları göreceksiniz.

Adım #5: Hesap bakiyenizi, geçişlerinizi ve ihlallerinizi görüntüleyebilirsiniz

HGS verileriniz detaylı olarak önünüzde gösterilecektir. Bu sekmeden HGS bakiyenizi kolayca görüntüleyebilir, son geçişlerinizi kontrol edebilir ve HGS etiketinize ücret ekleyebilirsiniz. Ayrıca son eklenen bakiyeleri kolayca görüntüleyebilirsiniz.

Yukarıdaki adımları takip ederek kolayca HGS bakiye öğrenme işlemi yapabilirsiniz. Yukarıdaki adımları uygularken dikkat etmeniz gereken en önemli detay HGS hesabınızın olması gerektiğidir. Çünkü TC kimlik numaranız ile HGS hesabı oluşturmadan mevcut HGS etiketinizin detaylarına ulaşamayacaksınız. HGS hesabınız ve HGS etiketiniz aynı TC kimlik numarasına kayıtlı olduğundan, hesabınızı oluşturup etkinleştirdikten sonra doğrudan HGS etiketinizin detaylarına ulaşabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir