Kripto para piyasalarının çok şiddetli krizlerle sarsıldığı 2022 yılında Binance, dünyanın en büyük kripto para borsası olarak kullanıcı odaklı geliştirmelerine devam etti. Ülkemizde resmi olarak hizmet veren borsanın uygulama tasarımlarından biri olan NFT, başta Web3 olmak üzere güvenlik önlemleri alanında önemli gelişmeler kaydetti.
Binance NFT, geçen yıl haftalık 600.000 kullanıcıya ulaştı ve 2,5 milyon NFT’nin listelendiği bir pazar yeri haline geldi. Ayrıca, doğrulanan her kullanıcının eserlerini bu pazaryerinde NFT olarak satmasına izin verildi. Binance, bu yeniliklerle sıradan alım satım deneyiminin ötesine geçiyor. Merkeziyetsiz finans (De-Fi) yeniliklerini, bu yıl da sürdürecek.
İçindekiler
Binance, Web3’ün herkesin erişimine uygun hale getirmeye devam ediyor:
Binance, geçen yıl da kullanıcı odaklı bakış açısının, çalışmalarının merkezinde olduğunu gösterdi. Bu kapsamda Binance Pay, 70 farklı pazardaki kullanıcıların kripto varlıkları ile itibari para göndermese olanak sağladı. “Trust Wallet” entegrasyonunun yanı sıra mobil cihazlardan kripto para ekleme imkanı sağlandı. Binance uygulamasındaki market bölümü de kullanıcıların cep telefonlarına para yüklemesine ve DeFi hizmetlerine erişmesine olanak sağlayan bir yapıya kavuştu. Ayrıca Binance, bu yıl çalışmalarını ağırlıklı olarak Web3’ü farklı kripto deneyimleri ve teknolojik bilgiye sahip geniş bir kullanıcı yelpazesi için basitleştiren projelere adadı.
Görüş dostu palet kullanıma sunuldu:
Ulusal Göz Enstitüsüne göre, dünya çapında yaklaşık 300 milyon insan renk görme bozukluğu yaşıyor. Bu rapora göre Binance, en yaygın renk bozuklukları tipik bir alım satım arayüzünde ki en önemli iki renk olan kırmızı ve yeşilleri içerdiğini tespit etti. Buna göre Binance, alım satım arayüzünü herkes tarafından erişilebilir kılmak için kırmızı/yeşil paleti görsel olarak daha dostane bir mavi/turuncu düzenlemesiyle değiştirdi ve yeni bir renk görme paleti tanıttı.
Doğrulama önlemleri güncellendi:
Binance, kullanıcıların platforma sorunsuz bir şekilde katılmasına ve farklı bölgelerdeki düzenlemelere uymasına olanak tanımak için doğrulama önlemlerini 2022’de güncelledi. Şirket, dokuz yeni ülkede, kullanıcıların belge yüklemek zorunda kalmadan kimliklerini doğrulamalarına olanak tanımak için sistemlerini devlet veritabanları ve güvenilir hizmet sağlayıcılarla entegre etti.
Ayrıca 2021’de kullanıma sunulan Binance NFT, haftalık 600.000’den fazla kullanıcıya, listelenmiş 2,5 milyon NFT’ye ulaştı ve spor, müzik ve eğlence sektörünün önde gelen isimleriyle ortaklık kurdu. Şirket ayrıca en az iki takipçisi olan doğrulanmış her kullanıcıya eserlerini Binance NFT’de madencilik yapma şansı verdi. Şimdiye kadar yaklaşık 100.000 NFT bu güncellemelerden kaldırıldı ve bu NFT’ler 40 milyon USDT’nin üzerinde işlem hacmi oluşturdu.
Binance, sadece alım satım deneyimi sunmakla kalmayarak, aynı zamanda Staking de dahil olmak üzere getiri sağlayan geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Şirket ayrıca bu bağlamda bir kripto geri ödeme programı başlatarak en popüler Binance Earn ürünlerinden bazılarını basitleştirmek için adımlar attı. Ayrıca Binance Locked Staking ürünlerini farklı ürünlerle “Kolay Kazanç” adı verilen tek bir platformda birleştirdi. 2021’de kurulan Otomatik Yatırım ise daha az riski seven ve kripto birikimlerini artırmak için Dolar Maliyet Ortalaması (DCA) yaklaşımını tercih edenler için geçtiğimiz yıl en popüler yatırım ürünlerinden biri olmaya devam etti.