WhatsApp’a Konuşmak İstemediğimiz İnsanları Kolayca Engellememizi Sağlayacak Özellik Geliyor
  1. Anasayfa
  2. Mobil Uygulama

WhatsApp'a Konuşmak İstemediğimiz İnsanları Kolayca Engellememizi Sağlayacak Özellik Geliyor

WhatsApp'ın konuşmak istemediğimiz kişileri engellemeyi kolaylaştıracak bir özellik üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Buna göre artık sohbet listesi üzerinden kişileri engellemek mümkün olacak.

Kısa süre önce uygulamasına proxy desteği ekleyen WhatsApp’ın yepyeni bir özellik üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. İlk olarak WABetainfo tarafından fark edilen bu özellik, kullanıcıların işini çok daha kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Kabul edelim, hepimiz en az bir kez WhatsApp kullanırken tanımadığımız veya konuşmak istemediğimiz kişileri engellemek zorunda kaldık. Bunu yapmak için genellikle o kişiyle sohbeti açıp ardından sohbet ayrıntılarını girmemiz veya “Ayarlar” bölümünün “Gizlilik” bölümündeki işlemi yapmamız gerekiyordu. Ancak bugün yayınlanan özellik, platformun insanları engellemeyi daha da kolaylaştırmak istediğini gösterdi.

WhatsApp kişileri engellemeyi kolaylaştıracak kısayollar geliştiriyor

WhatsApp

Şu anda geliştirme aşamasında olan ve görünüşe göre Android kullanıcılarına yönelik olan özellik, kişilerin doğrudan sohbet listesinden engellenmesine olanak sağlıyor. Tüm sohbetlerinizin yer aldığı sayfanın sağ üst kısmındaki Seçenekler sekmesine bu kısayolun eklendiğini görüyoruz. Engellemek istediğiniz kişileri seçtikten sonra “Tümünü Seç” bölümünde “Engelle” seçeneğini göreceksiniz. Böylece sohbetleri veya ayarları açmaya gerek kalmadan istediğiniz kadar kişiyi kolayca engelleyebilirsiniz.

Bu kısayol çok küçük bir özellik olsa da zaman kazandırdığı için kullanıcıların hoşuna gidebilir. WhatsApp’ın yeni özelliği büyük ölçekte ne zaman kullanıma sunacağı henüz bilinmiyor.

Yazı Kaynakları
https://wabetainfo.com/whatsapp-beta-for-android-2-23-2-4-whats-new/

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir