WhatsApp, Yıllardır Beklenen Özelliği Nihayet Getiriyor: Artık Fotoğraflar Piksel Piksel İletilmeyecek
  1. Anasayfa
  2. Mobil Uygulama

WhatsApp, Yıllardır Beklenen Özelliği Nihayet Getiriyor: Artık Fotoğraflar Piksel Piksel İletilmeyecek

WhatsApp'ın son Android beta sürümü, fotoğraf gönderimi ile ilgili önemli bir yenilikle geldi. Kullanıcılar, yakın bir gelecekte fotoğraflarını WhatsApp üzerinden netliği bir piksel bile bozulmadan gönderebilecekler.

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp‘ın “2.23.2.11” kodlu Android beta sürümü, kullanıcıların yıllardır beklediği bir özelliğin habercisi oldu. Yayınlanan sürümün kodlarını inceleyen WABetaInfo, fotoğrafları orijinal çözünürlükte gönderme seçeneğinin yakın gelecekte uygulanacağını ortaya çıkardı.

WhatsApp kullanıcıları bilir; uygulama içinden fotoğraf göndermek isterseniz çözünürlük ciddi anlamda düşüyordu. Son zamanlarda yapılan bir iyileştirme, fotoğrafların HD çözünürlükte gönderilmesine izin verse de, fotoğrafları orijinal çözünürlükte göndermek hala mümkün değil. İşte beta sürümde görülen özellik, bu durumun çok yakında sona ereceğini gösteriyor. Yeni işlev, fotoğrafları orijinal kalitelerinde göndermeyi mümkün kılacak.

Orijinal çözünürlük seçeneği, kullanıcıların tercihinde olacak!

Bir fotoğrafı orijinal çözünürlüğünde göndermek isteyen kullanıcılar, gönderilecek fotoğrafı seçtikten sonra yeni bir düğme göreceklerdir. Ekranın üst kısmında görünen bu düğmeye dokunmak, başka bir fotoğraf çözünürlüğü seçeneği de sunacaktır. Kullanıcı bu seçeneğe dokunarak fotoğraf kalitesini belirleyebilir.

WhatsApp’tan herhangi bir açıklama yapılmadı. Bu nedenle, özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı şu an için bilinmiyor. Bununla birlikte, orijinal kalite özelliği, kullanıcılar tarafından uzun süredir talep görmektedir. Bu nedenle WhatsApp’ın orijinal kalitede fotoğraf gönderme işlevini yakın bir zamanda kullanıma sunacağını söyleyebiliriz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir